Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Tα ’’μικρά του’’ δάσκαλου.




   Την περασμένη εβδομάδα έλαβα ένα τηλεφώνημα τον κυρ Βαγγέλη τον Γάκη από την Λειβαδιά (φρεσκοσυνταξιούχο  εκπαιδευτικό και μελισσοκόμο ) . Ο κυρ Βαγγέλης ήθελε να δει από κοντά μια κατασκευή μου για να φτιάξει κι αυτός μια ανάλογη, χωρίς δεύτερη σκέψη κι εγώ τον προσκάλεσα στο Μαραθώνα.
 Από το  τηλέφωνο έμαθα πως και αυτός είναι ιδιοκατασκευαστής και φτιάχνει κάτι όμορφα , μικρά, κυψελίδια σύζευξης  και τον παρακάλεσα να κρατά ένα μαζί του όταν έρθει. 
  
   Σήμερα λοιπόν ήρθε στο εργαστήριο ο κυρ Βαγγέλης με τον φίλο του τον Δημήτρη επίσης μελισσοκόμο  και αφού γνωριστήκαμε και συζητήσαμε για την δική μου κατασκευή , πήγε στο αυτοκίνητο και μου έφερε το κυψελίδιο  σύζευξης που έχει φτιάξει .

                                   Και ιδού λοιπόν το πολύ μικρό’’ κυψελάκι ‘’ του δάσκαλου.






  Λίγο πιο μεγάλο από ένα πακέτο τσιγάρα και  τριών πλαισίων , το εκπληκτικό και ευρηματικό είναι πως ενωμένα (μέσω των πύρων που φαίνονται)  τα πλαισιάκια φτιάχνουν ένα πλαίσιο μισού πατώματος .
   Με τον τρόπο αυτό μπορούν εύκολα να χτιστούν αλλά και να έχουν χρησιμότητα και μετά την χρησιμοποίηση τους  στα κυψελίδια γονιμοποίησης .





  Για να  αποφυγή κατά την ένωσή τους  την παραπάνω εικόνα ,  ο κυρ Βαγγέλης χρησιμοποιεί ένα λάστιχο που τα κρατά σφιχτά ενωμένα και εγώ ξέχασα να φωτογραφίσω .





                                              Και με την ταΐστρα του για παν ενδεχόμενο 




    .Πιστεύω , και γιαυτό και η παρούσα ανάρτηση , πως ο Βαγγέλης ο Γάκης εμπλούτισε τις εικόνες και  κέντρισε το ενδιαφέρων κάποιων από μας με την κατασκευή του .




1 σχόλιο: