Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ψέκασαν με ισχυρά δηλητήρια 80 κυψέλες, σκοτώνοντας εκατομμύρια μέλισσες!

 
Δεν πίστευε αυτό που έβλεπαν τα μάτια του, ο δάσκαλος κ. Σπύρος Ποντικάκης, από το Κεφαλοβρύσι Βιάννου, ο οποίος βρήκε δηλητηριασμένες 80 κυψέλες μέλισσες!

Το βραδυ της περασμένης Πέμπτης, όπως κάθε μέρα άλλωστε, ο κ. Ποντικάκης πήγε στο μελισσόκηπό του, που βρίσκεται στη θέση «Βιτσίλου», ενδιάμεσα στο Κεφαλοβρύσι και στον Άγιο Βασίλειο, προκειμένου να εργαστεί. Εκεί όμως βρέθηκε αντιμέτωπος μ’ ένα απίστευτο έγκλημα, καθώς, άγνωστος δράστης είχε ψεκάσει τα μελίσσια με ισχυρό δηλητήριο!


Όπως λένε στην ixoviannou.gr οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του κ. Ποντικάκη, αγαπούσε υπερβολικά τα μελίσσια του και έδινε την ψυχή του για να τα βλέπει να προκόβουν. Ο ίδιος έχει υποστεί ισχυρό σοκ, αφού άλλα περίμενε κι άλλα τον βρήκαν…

«Η οικονομική ζημιά που υπέστην είναι τεράστια, όμως, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αισθάνομαι πως κήδεψα τον εαυτό μου», είπε εμφανέστατα λυπημένος ο δάσκαλος, που πριν χρόνια, είχε μεταφέρει τους μαθητές του στον μελισσόκηπο, προκειμένου να τους φέρει σε άμεση γνωριμία με το θαυμαστό κόσμο των μελισσών.

«Οι κυψέλες ναι μεν ήταν 80, αλλά υπήρχε τόση και τέτοια σμηνουργία, που θα τις επόμενες μέρες θα τις διπλασίαζα», μας λέει με μάτια βουρκωμένα και συμπληρώνει: «Στην ουσία μιλούμε για ένα υγιέστατο πληθυσμό μελισσών σχεδόν 160 κυψελών με προσδοκώμενη παραγωγή περίπου τριών τόνων μελιού»!

Η ζημιά, από την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και των προϊόντων ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ευρώ!

Από πληροφορίες που συλλέξαμε «ο δάσκαλος», όπως τον αποκαλούν οι χωριανοί του, είχε στερηθεί τα πάντα προκειμένου να εμπλουτίσει τις μέλισσές του, προσδοκώντας να καλύψει ένα μέρος από τα απολεσθέντα εισοδήματά του, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ειλημμένες υποχρεώσεις του. «Μάζεψε μόνος του τις ελιές, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα για να αγοράσει κυψέλες», μας είπε ένας συγχωριανός του. «Πάει σε κάποιο πρόσωπο το μυαλό σας;» ρωτήσαμε τον κ. Ποντικάκη, ο οποίος, σημείωσε με… νόημα: «είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο δράστης του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος θα έρθει και θα με χτυπήσει στην πλάτη με συμπάθεια, υποκρινόμενος ότι συμπάσχει. Εγώ όμως τον αφήνω στο Θεό…».

Εγείρονται βέβαια πολλά ερωτήματα σχετικά με το πόσα «κτήνη» κυκλοφορούν ανάμεσά μας, συναγελάζονται και συνεκκλησιάζονται μαζί μας. Γιατί, τι άλλο από ένας αδίστακτος δολοφόνος είναι το κτήνος αυτό που έκοψε τόσο άνανδρα τη ζωή τόσων εκατομμυρίων μελισσών;

Πάντως την επομένη του συμβάντος, ο κ. Ποντικάκης, πήρε μια άδεια κυψέλη, προκειμένου να καταστήσει τους μαθητές του κοινωνούς του ειδεχθέστατου εκείνου εγκλήματος. Δηλαδή, παραμέρισε την άφατη πίκρα του, προκειμένου να διδάξει στα παιδιά τι δεν πρέπει να πράττουν.

Ανακρίσεις διενεργεί το Α.Τ. Βιάννου, ενώ η διευθύντρια του Κτηνιατρείου Βιάννου, κτηνίατρος κ. Χρύσα Λεντιδάκη, πήρε δείγματα από τις νεκρές μέλισσες, προκειμένου να εξακριβωθεί πώς προήλθε ο θάνατός τους.

ΠΗΓΗ: www.ixoviannou.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου