Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αγριογούρουνο με κάστανα και κράνμπερις στη γάστρα


Αγριογούρουνο με κάστανα και κράνμπερις στη γάστρα
Υλικά:
  • 1 κομμάτι κρέας αγριογούρουνο(καθαρισμένο από τένοντες και ξεκοκκαλισμένο)
  • 1/2 κιλό κάστανα
  • 1/2 κιλό πατάτες μικρές
  • 1 σακουλάκι κράνμπερις αποξηραμένα(η οποιοδήποτε άλλο φρούτο της κατηγορίας μπέρις)
  • 1 βαζάκι μουστάρδα(500-700γρ)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι γεμάτες
  • 1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση: 
Βράζουμε το κρέας αρκετές ώρες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσει και να τσιμπιέται με το πιρούνι! 
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κάστανα. 
Έπειτα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. 
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το βάζουμε στη γάστρα. Δεν πετάμε το ζουμί! Βάζουμε τις πατάτες και τα κάστανα στη γάστρα και αλατίζουμε. 
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το κρασί και από το ζουμί όσο πάρει για να μη γίνει νερουλή η σάλτσα και χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθεί(μπορούμε να βάλουμε κάποια υλικά περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τα γούστα μας,δοκιμάζουμε κατά τη διαδικασία.) 
Περιχύνουμε το κρέας, τις πατάτες και τα κάστανα με τη σάλτσα. Διασκορπίζουμε και τα κράνμπερις μέσα στη γάστρα. 
Προσθέτουμε όσο πιπέρι επιθυμούμε! 
Ρίχνουμε νερό για να γεμίσει μέχρι περίπου το μέσο της η γάστρα. 
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 με 2 ώρες και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό. 
Με το ζουμί που έμεινε μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα κάποιο ρύζι η πιλάφι με τέλεια γεύση!
pigi: e-kypseli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου