Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Γαλοπούλα με μέλι




Υλικά:

  •  4 φιλέτα γαλοπούλας
  • 1/2 κούπα σόγια σοε
  • 1 κουταλιά ούστερ σος
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 1-1 1/2 κουταλιά μέλι
  • Λίγο πιπερόριζα τριμμένη
  • Σουσάμι για γαρνίρισμα
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση :
1. Ανακατεύουμε την σόγια σος, την ούστερ σος, το σκόρδο, και την πιπερόριζα σε ένα σκεύος και βάζουμε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου.
2. Τηγανίζουμε τα φιλέτα σε ελάχιστο λάδι, γυρίζοντάς τα τακτικά.
3. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνουμε με το μέλι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη (μέχρι να πήξουν τα υγρά του φαγητού).
4. Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα σερβίρουμε αμέσως
5. Είστε έτοιμοι να απολαύσετε τη Γαλοπούλα με μέλι.

Διπλωμένες δίπλες
Υλικά:
  • κούπες αλεύρι
  • 3 κ.σ. κοφτές, βούτυρο
  • 2  κρόκοι αβγών
  • 1  αβγό ολόκληρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κονιάκ


Εκτέλεση :
για τη ζύμη:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι, το βούτυρο, τα αβγά χτυπημένα πρόχειρα με ένα πιρούνι, τη ζάχαρη και το κονιάκ μέχρι να γίνουν μια σφιχτή ζύμη. Τη ζυμώνετε καλά και την ανοίγετε σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κατόπιν την κόβετε σε στενές λωρίδες ή κορδέλες, τις οποίες δένετε, αν θέλετε, σε κόμπους.
2. Ρίχνετε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, αρκετό λάδι και όταν κάψει ψήνετε τα κομμάτια της ζύμης μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα.
για το σιρόπι:
3. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέλι με λίγο νερό. Για να υπολογίσετε, όσο μέλι χρησιμοποιήσετε, βάζετε την μισή ποσότητα νερού. Αφού γίνει το σιρόπι περιχύνετε τις δίπλες. Αν θέλετε, μπορείτε πρώτα να βυθίσετε τις δίπλες με μια τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι ώστε να "τραβήξουν" κι αφού τις στολίσετε σε μια πιατέλα να τις περιχύσετε εξτρά με το σιρόπι. 
για το πασπάλισμα: (προαιρετικά)
4. Τις πασπαλίζετε με καρύδια κοπανισμένα και με κανέλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου