Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Μανούκα Leptospermum scopariumΤο φυτό μανούκα το είδα τυχαία σε ένα site πριν από μήνες... που μιλούσε για μια έρευνα του ΑΠΘ για τα ελληνικά μέλια και και την ευεργετική τους δράση... εκεί είδα το όνομα του φυτού μανούκα,  να αναφερεται ως ενα απο τα καλητερα μελια και μου τράβηξε την προσοχή...

 και ειπα λιγο να το ψαξω να δω τι παιζει? εψαξα στο youtube και ειδα αυτο το λινκ : 

έψαξα λίγο παρά πάνω και είδα ότι το μέλι αυτό ήταν παρά πολύ καλό...
Όσο έψαχνα τόσο περισσότερα πράγματα έβρισκα για το πόσο ευεργετικό ήταν. Στην νέα Ζηλανδία χρησιμοποιείτε σαν παραδοσιακό γιατρικό ,το μέλι είναι πλούσιο σε φυσικά αντιβακτηριδιακά συστατικά. το χρησιμοποιούσαν για τα τραύματα και όχι μόνο. το μανούκα έχει ένα συστατικό την μεθυλογλυοξάλη η οποία κυμαίνεται σε αυτό από 100 έως 1000 mg / kg... 
αυτό ουσιαστικά είναι τόσο θεραπευτικό σχεδόν σαν ένα φάρμακο, όσο πιο μεγάλη συγκέντρωση αυτού του συστατικού τόσο πιο καλό είναι.

Το μέλι αυτό κατατάσσεται σε κατηγορίες όσο μεγαλύτερο είναι το MGO...(Unique Manuka Factor)τόσο πιο καλό θεωρείτε. ...αν το MGO είναι χαμηλό θεωρείτε ένα κοινό μέλι.
 όλα αυτά τα στοιχειά τα βρήκα στο ιντερνέτ και στο τέλος πριν πάρω την απόφαση να παραγγηλω τους σπόρους, γιατί είχα ενθουσιαστή πάρα πολύ με όλα αυτά που διάβαζα και επειδή θέλω να ανεβάσω την ποιότητα του μελιού μου, ειπα να ψάξω για μελισσοκομικά φυτά στο ebay... συμβουλεύτηκα τον βασιλη αν ήξερε κάτι για αυτό το φυτό? για να μου πει αν είναι όντως είναι τόσο καλό η να μου προτινη καπιο αλλο. 
το έψαξε και χαίρομαι που ασχολήθηκε με το θέμα που τον ρώτησα και έφτιαξε ένα πολύ καλό άρθρο και μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτο το φυτό στο παρακάτω link.


βλέποντας το βίντεο https://youtu.be/0_SoLtqvGTU 
μου έδωσε την ιδέα να μην αρκεστώ σε μερικά φυτά άλλα να φυτέψω ένα ολόκληρο χωράφι με αυτό το φυτό για να το δοκιμάσω και να το δω στην πράξη. ισως βγαλω και λίγο μελι μανουκα τελικα... 
 Την άνοιξη θα φτιάξω ένα μικρό θερμοκήπιο και θα φυτέψω τους σπόρους που έχω σε γλαστράκια, μόλις μεγαλώσουν αρκετά θα φυτέψω 4 στρέμματα με αυτό το υπέροχο φυτό.

μπορείτε να το βρείτε  σπόρους από αυτό το link:

(προσέξτε να γράφει white)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου